Close

1-3 dages levering | Fri fragt ved køb over 499,- | 14 dages returret

Kvindeliv, jordemoderliv og stress

Kvinder og stress

Jordemoderuddannelsen var en vanvittig spændende og lærerig uddannelse, på rigtig mange plan. Men som jeg ser det var det også én lang uddannelse i at lære at ignorere sine egne behov. Det er en uddannelse og et erhverv som kræver meget af en. Hvis ikke man gør sig umage kan der ske fejl, som kan have store konsekvenser.

"Det er altid nogens fødsel"

Det er altid nogens fødsel, nogens barn og nogens liv, man har ansvaret for. Derfor er der ikke plads til en dårlig dag. Der var altid noget, der var vigtigere end at gå på toilettet, få spist eller holdt en pause. Var jeg træt eller udkørt tog jeg mig sammen, drak en stærk kop kaffe (jordemoderkaffe) og spiste noget sukkerholdigt, og så kørte jeg ellers bare videre. Det kan man også godt holde til langt hen ad vejen, fordi jordemoderfaget er så meningsfuldt, som det er. Men jeg tror vi som kvinder er utrolig gode til at ignorere vores egne behov for at opnå noget eller gøre noget for andre.

Vi er utrolig meget oppe i hovedet og glemmer tit og ofte at mærke efter nede i kroppen. Hovedet skal nok holde en i gang. Det er konstant i gang og følger den ene impuls efter den anden. Men kroppen, den har det ikke altid for godt.

 

Jeg øver mig stadig på det

Altså på at mærke, hvordan min krop har det.

 

Er jeg sulten?

Har jeg ondt?

Skal jeg på toilettet?

Er jeg træt?

Hvorfor får jeg sjovt nok altid hovedpine, når jeg glemmer at spise frokost?

Osv… osv…

Så kvinde, stop op!

Er du god nok ved dig selv, din krop og dit sind? 

 

Du skal holde i mange år, og når du en gang tænker tilbage, ville det så ikke være fedt, hvis det faktisk havde været sjovt og rart undervejs?! 

Husk iltmasken

Husk iltmasken..

Det er lidt ligesom det vi lærer, når vi er ude at flyve. Tag altid iltmasken på før du hjælper dit barn eller en omkring dig. Vi kan ikke være noget for nogen, hvis ikke vi er noget for os selv. Det er først, når du lærer at stoppe op og mærke efter dine egne behov, at dit liv bevæger sig i en mere bæredygtig retning, for dig selv og din familie ikke mindst. 


De varmeste tanker og ønsket om et godt kvindeliv fra jordemoderen! <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bæredygtigt moderskab

Relaterede artikler

Amning og de dyrebare dråber

Amning og de dyrebare dråber

Amning og de dyrebare dråber Brystets forberedelse til amning Brystet ændrer sig under graviditeten, hvor forberedelsen til amningen allerede starter. Denne udvikling er hormonelt betinget,

Pigmentforandringer i graviditeten

Pigmentforandringer i graviditeten

Pigmentforandringer i graviditeten Pigment-forandringer i graviditeten Pigmentforandringer i huden er et meget normalt fænomen for gravide, da det forekommer hos op til 90 %. Det

Graviditetens informations-overload

Fagpersoner, politikere, forskere og mødre, har så travlt med at guide gravide og nybagte mødre på vej. Det er højst sandsynligt venligt ment, som et forsøg på at skabe gode og sunde familier.

Kvinder og stress

Kvindeliv, jordemoderliv og stress

Fagpersoner, politikere, forskere og mødre, har så travlt med at guide gravide og nybagte mødre på vej. Det er højst sandsynligt venligt ment, som et forsøg på at skabe gode og sunde familier.

Få bæredygtige nyheder i din indbakke!