Close

1-3 dages levering | Fri fragt ved køb over 499,- | 14 dages returret

Mama


Betyder moder og er ofte babyens første kaldenavn til sin moder og da webshoppen henvender sig til mødre, skulle den selvfølgelig hedde noget med Mama.

Mater


Er latin og betyder moder. Som jordemoder bruges ordet mater ofte i beskrivelsen af moderen i journalen. Da jordemoderfaglighed er grundpillerne bag webshoppen, er det oplagt at give det et navn der leder tankerne hen på faglighed, ordentlighed og troværdighed.

Derfor ordet mater

SKABT TIL MØDRE

Af jordemoder og moder Naja Skou

Mama Mater ejes og drives af Naja Skou. Naja er mor til to, nemlig Carl på 9 år og Clara på 5 år. Naja har en stor passion for bæredygtige produkter og løsninger. Samtidig ved hun at løsningerne SKAL fungere i en travl små-børns familie.

 

Naja er privat jordemoder i hendes eget firma Din Private Jordemoder Naja, hvor hun hjælper og støtter par, så de kan få en god graviditet, fødsel og barsel. Derudover er hun i gang med en 4-årig psykoterapeutuddannelse.

Bæredygtigt moderskab

Mama Mater ønsker at gøre det nemmere for mødre at gøre deres moderskab mere bæredygtigt. Ikke ét moderskab er ens, så derfor tilbyder Mama Mater en lang række produkter, som alle bidrager til et mere bæredygtigt moderskab.

Hvad er et
BÆREDYGTIGT MODERSKAB?

For Mama Mater findes der ikke ét bestemt svar på, hvad et bæredygtigt moderskab er. Alle mødre skal hvile i deres moderskab. Hvis det betyder at man skifter engangsservietterne ud med genanvendelige klude eller at man går all-in på moderne stofbleer og alt hvad det indebærer. Ja så mener Mama Mater at det er et bæredygtigt moderskab.

Det bæredygtige moderskab er helt unikt og forskelligt fra mor til mor. Mama Mater ønsker at inspirere og vise en lang række bæredygtige løsninger, som vi har fundet gode og brugbare i vores moderskab. Herefter er det op til dig, at plukke alle de produkter, tips og tricks, som du kan bruge og bringe dem ind i dit moderskab. I en børnefamilie skal tingene fungere i praksis. Derfor er alle vores produkter testet på egne kroppe, moderskab og familie.

 

Mama Mater har fokus på forskellige former for bæredygtighed. Læs mere om det herunder. 

Miljømæssig bæredygtighed

Som mor har jeg erfaret at mængden af affald, plastik og tøjvask stiger voldsomt når man bringer børn til verden. Med øget bevidsthed og viden om den belastning vi tilføjer vores kære moder jord, er det svært bare at kigge den anden vej. Den dårlige samvittighed over lette og miljøbelastende løsninger og en nysgerrighed efter at finde andre løsninger har drevet os til at starte Mama Mater. Løbende vil vi gå på opdagelse i de bæredygtige løsninger der findes på markedet. På baggrund af det vil jeg give mine bedste tips og tricks videre, samt sælge de produkter jeg har fundet gode og brugbare i mit moderskab.

Psykisk bæredygtighed

Børn kan give livet mening, men bestemt også skabe udfordringer rent psykisk. Den måde samfundet er bygget op på udfordrer det moderne familieliv. Der er mange ting at leve op til. Ofte skal man både skabe karriere, tjene penge til hus, bil og familieliv. Samt have overskud til nærvær, opdragelse og kærlighed. Det kan føles som mange krav der stilles til en og måske forventer man det også af sig selv. Det kræver derfor at man løbende tager nogle valg, for at finde en balance man rent psykisk kan holde til, så man ikke knækker nakken. 

 

Mama Mater vil gerne sætte fokus på psykisk bæredygtighed i moderskabet. Derfor vil der løbende komme emner op på Mama Maters blog omhandlende det emne. 

 

Mama Mater er hverken et “mor-politi” eller “bæredygtigheds-politi”. Det er ikke hensigten at dømme andre mødre som værende bedre end andre eller sige hvad der er rigtigt og forkert. Mama Mater ønsker udelukkende at inspirere og tænke nye måder at være kvinde, mor og barn på, med fokus på bæredygtighed og balance i familielivet.  

Økonomisk bæredygtighed

Det kan godt komme lidt bag på en hvor dyrt det egentlig er at få børn. Især ved første barn, hvor man dårligt aner hvad der er nice to have or need to have. Ens manglende erfaringer indenfor den nye verden med børn, kan hurtigt få en til at købe mange ting man måske aldrig får brug for.


Økonomisk bæredygtighed er for os både investering i produkter der er bedre for miljøet, men også produkter af god kvalitet og lang levetid, så de kan bruges igen og igen.


Produkter med god kvalitet, som måske på længere sigt kan bruges til barn nr. 2 eller sælges til en anden familie, som kan få glæde af det. Mama Maters produkter er særligt udvalgt på baggrund af egen erfaring, samt hvad jeg jordemoderfagligt kan stå indenfor.


Her på Mama Mater vil jeg derfor forsøge at guide dig på vej til nogle mere bæredygtige løsninger, som kan gøre din økonomi lidt sjovere.

Få bæredygtige nyheder i din indbakke!