Close

1-3 dages levering | Fri fragt ved køb over 499,- | 14 dages returret

AIO eller AI2 - få styr på bletyperne!

Er moderne stofbleer helt nyt for dig, kan det godt virke en smule uoverskueligt med nye begreber og bletyper. I denne artikel skærer vi bletyperne ud i pap og uddyber forskelle og fordele ved dem. 

Der findes mange forskellige blestyper, men her fokuserer vi kun på de to typer, som vi tilbyder på shoppen – altså AIO og AI2. Rigtig god fornøjelse!

AIO - ALL IN ONE

AIO står for all in one – altså alt i én, hvilket giver et rigtig godt billede på hvad det er for en type ble. Når du køber denne type ble følger der nemlig både blecover og indlæg med. I nogle AIO bleer er indlægget nogle gange integreret i bleen, som for eksempel i GroVia NewBorn. I andre bleer sættes ble og indlæg sammen med trykknapper eller velcro. Hovedsagen er, at det hele følger med bleen. Denne bletype er nok også den, som minder mest om en almindelig engangsble, når det kommer til anvendelse, da den købet samlet. Der er derfor ikke så meget at være i tvivl om med hensyn til om tingene passer sammen, som der kan være i et AI2 system. 

 

 

Anvendelse

Når du anvender en AIO ble bruger du indlæg og blecover sammen og de følger hinanden. For eksempel vil man typisk ved et bleskift, skifte hele bleen – både indlæg og blecover. 

En af fordelene ved denne type ble er (og nu bliver det måske lidt forvirrende, men… ) man kan faktisk også bruge bleen, som en AI2 ble. Her køber man blot ekstra indlæg og når man så skal skifte bleen, så skifter man blot indlæg, hvis blecover naturligvis ikke er vådt eller beskidt. På den måde kan blecoveret genbruges ved flere bleskift, hvilket vil reducere mængden af vasketøj en smule. Denne metode kan naturligvis kun benyttes, hvis indlægget ikke er integreret i bleen (sidder fast i bleen)

AI2 - ALL IN 2

AI2 står for All in 2 – alt i to. Dette blesystem består, ligesom AIO, af et blecover og et indlæg. I AI2 systemet købes blecover og indlæg hver for sig. Det betyder også, at du med denne bletype, selv kan bestemme om du ønsker at bruge prefolds (et stykke stof, der er lavet af et absorberende materiale, som foldes, så det fungerer som et indlæg i bleen) eller indlæg. 

Med denne bletype får du altså en større frihed til at mixe blecover og indlæg/prefolds med hinanden. Sommetider har producenten lavet et system, hvor blecover og indlæg sættes sammen med trykknapper eller velcro, men lige så ofte er der bare lavet en lille lomme i coveret, så du helt selv vælger hvilken type indlæg eller prefolds du vil bruge.

 

Anvendelse

Vælger du at bruge et AI2 system, så skifter du blot indlæggene under bleskift. Blecoveret skiftes kun hvis det er vådt eller beskidt. Man siger som tommelfingerregel at der går 2-3 indlæg til et blecover.

Tilbehør

Der findes forskellige typer tilbehør uanset om du bruger AIO eller AI2 system.

 

Blepapir

For at lette håndteringen af afføring i bleen uanset om det er et AIO eller AI2 system, kan du med fordel tiltøje et stykke ble-papir på toppen af bleen. Blepapiret fanger afføringen, som hurtigt kan foldes sammen og smides i skraldespanden. På den måde undgår du at afføringen besværliggør rengøringen af dine indlæg. Tryk på linkene og læs mere om vores blepapir fra Blümchen og WeeCare.

 

Booster

Oplever du at indlægget i bleen ikke suger tilstrækkeligt? Det kan for eksempel være tilfældet om natten, hvor bleen skal suge i mange timer. Så er det muligt at booste bleens sugeevne med et ekstra absorberende lag, som kaldes en booster. Boosteren placeres oftest imellem blecover og indlæg eller foldes ind i din prefold. På videoen herunder kan du se et eksempel på hvordan man gør en Grovia ble klar til natten.

Vi har flere forskellige slags boosters fra forskellige mærker, bestående af forskellige type materialer. Læs mere om dem her.

 

Wetbag

En wetbag er en luftfri og vandtæt pose, som du kan opbevare dine brugte bleer, indlæg, prefolds og boosters i, indtil det er tid til at vaske.

Den store wetbag kaldes også for en pail liner og kan bruges til blespanden ved puslebordet.

Den lidt mindre wetbag med lynlås er velegnet til når I er på tur.

Se vores udvalg af wetbags her.

Find den type som passer til dig og din baby!

Der er ikke en rigtig eller forkert bletype. Det handler om at finde den type, som passer bedst til dig og din baby. Udover de tekniske og praktiske forskelle på typerne, så er der også prisforskelle. En billig ble er dog ikke ensbetydende med at den er dårlig. Der er stor forskel på pasformen og materialer, så det er bare at kaste sig ud i det og prøve sig frem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bæredygtigt moderskab

Relaterede artikler

Amning og de dyrebare dråber

Amning og de dyrebare dråber

Amning og de dyrebare dråber Brystets forberedelse til amning Brystet ændrer sig under graviditeten, hvor forberedelsen til amningen allerede starter. Denne udvikling er hormonelt betinget,

Pigmentforandringer i graviditeten

Pigmentforandringer i graviditeten

Pigmentforandringer i graviditeten Pigment-forandringer i graviditeten Pigmentforandringer i huden er et meget normalt fænomen for gravide, da det forekommer hos op til 90 %. Det

Graviditetens informations-overload

Fagpersoner, politikere, forskere og mødre, har så travlt med at guide gravide og nybagte mødre på vej. Det er højst sandsynligt venligt ment, som et forsøg på at skabe gode og sunde familier.

Kvinder og stress

Kvindeliv, jordemoderliv og stress

Fagpersoner, politikere, forskere og mødre, har så travlt med at guide gravide og nybagte mødre på vej. Det er højst sandsynligt venligt ment, som et forsøg på at skabe gode og sunde familier.

Få bæredygtige nyheder i din indbakke!