Close

1-3 dages levering | Fri fragt ved køb over 499,- | 14 dages returret

Hvordan rengøres dine moderne stofbleer?

Hvordanvaskerdudinestofbleer

Er moderne stofbleer helt nyt for dig, kan det godt virke som en stor mundfuld, med mange nye begreber og spørgsmål omkring håndteringen af dem. I denne artikel fortæller jeg hvordan jeg har håndteret mine moderne stofbleer. Jeg kommer med mine bedste tips og tricks og giver dig også et overblik over hvad der anbefales fra producenternes side.

Hvor mange grader og hvilken sæbe?

Langt de fleste blecovers kan vaskes på 60 grader, mens indlæg, prefolds og boostere sommetider, kan vaske på helt op til 90 grader. Der er dog rigtig stor forskel på sammensætningen af materialer i de forskellige produkter. Derfor er det også rigtig vigtigt at du altid følger vaskeanvisningen på de enkelte produkter.

 

Personligt har jeg altid vasket blecovers, indlæg og boostere sammen på 60 grader – også selvom enkelte produkter måtte vaskes på mere.

Når det kommer til sæbe og skyllemiddel, så bør du holde dig langt væk fra skyllemiddel! For det første er det rigtig skidt for miljøet og der udover, kan enzymerne i skyllemidlet gå ind og ødelægge den vandtætte belægning i blecoveret. Hvad angår sæben, så har jeg altid brugt en flydende sæbe fra REMA1000 uden parfume. 

 

Nogen oplever at bleerne kan begynde at lugte med tiden – og det skete også for mig. Jeg skiftede blot sæben ud med den parfumefri sportssæbe fra REMA1000, som afhjælper lugt – og det var altså en succes!

 

I tilfælde af at man skulle have glemt sit blepapir og der skulle være kommet afføring på bleen, så anbefaler jeg at du vasker bleen af i hånden. Indtil bleen er helt fri for afføring inden du smider den til vask sammen med de andre bleer. Af miljøvenlige årsager anbefales det også at du vasker bleerne sammen med andet vasketøj. Jeg har for eksempel altid smidt håndklæder og viskestykker med i vaskemaskinen. Det kræver dog at man husker, at vaske eventuel afføring HELT af bleerne.

Hvad med tørretumbleren?

De fleste moderne stofbleer kan faktisk godt tåle, at bliver tørret i tørretumbleren – dog kun ved lav varme. Igen er det rigtig vigtigt at du følger vaskeanvisningen på de enkelte produkter.

Af miljøvenlige årsager bør man for så vidt muligt undgå at tørre sine moderne stofbleer i tørretumbleren. Det allerbedste er at lade dem tørre på tørresnor. Når det er sagt, så skal det hele jo også hænge sammen. 

Personligt bruger jeg tørretumbleren om vinteren, da vi ikke har pladsen til at tørre dem indendørs. Mange vælger de moderne stofbleer af hensyn til miljøet – hvilket er helt fantastisk! Men lad være med at banke dig selv i hovedet, hvis du alligevel kommer til at bruge tørretumbleren – i en børnefamilie, skal det hele kunne hænge sammen, så find de løsninger som passer til din familie og jeres hverdag!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bæredygtigt moderskab

Relaterede artikler

Amning og de dyrebare dråber

Amning og de dyrebare dråber

Amning og de dyrebare dråber Brystets forberedelse til amning Brystet ændrer sig under graviditeten, hvor forberedelsen til amningen allerede starter. Denne udvikling er hormonelt betinget,

Pigmentforandringer i graviditeten

Pigmentforandringer i graviditeten

Pigmentforandringer i graviditeten Pigment-forandringer i graviditeten Pigmentforandringer i huden er et meget normalt fænomen for gravide, da det forekommer hos op til 90 %. Det

Graviditetens informations-overload

Fagpersoner, politikere, forskere og mødre, har så travlt med at guide gravide og nybagte mødre på vej. Det er højst sandsynligt venligt ment, som et forsøg på at skabe gode og sunde familier.

Kvinder og stress

Kvindeliv, jordemoderliv og stress

Fagpersoner, politikere, forskere og mødre, har så travlt med at guide gravide og nybagte mødre på vej. Det er højst sandsynligt venligt ment, som et forsøg på at skabe gode og sunde familier.

Få bæredygtige nyheder i din indbakke!