
Er du førstegangsforældre så kan der opstå mange spørgsmål. Særligt i forbindelse med, hvad man egentlig skal bruge, når det gælder indretning af puslepladsen. Man kan ofte drukne i gode råd fra familie og venner, som allerede har børn. Vores bedste råd er dog at du får basis tingene på plads og derefter lytter til dine egne og babys behov. Ingen mødre eller babyer for den sagsskyld er ens og vi har hver især vores rutiner og måder at gøre tingene på. Er du førstegangsforældre så skal du først til at skabe de rutiner. Det tager måske lidt tid, men inden du ser dig om, er det dig som giver alle de gode råd videre.
Ud fra egne erfaringer har jeg sammensat en lille guide, hvor jeg forsøger at besvare nogle af de spørgsmål, som jeg selv stødte på i forbindelse med puslepladsen. Jeg har delt den op i forskellige emner for at gøre det mere overskueligt.
Guiden er som sagt baseret på egne erfaringer, så det kan være at dine forudsætninger er anderledes. Men så tilpasser du den bare! – husk at dette blot er gode råd – du er din egen ekspert på området og kender bedst til jeres behov.
Forneden vil du kunne hente hele listen, så du hurtigt og nemt kan udskrive den til senere brug.
Der findes et utal af forskellige puslemøbler – store som små! Gennem hele indretningen af vores børneværelse har der været fokus på genbrug. Vi arvede min mands familieseng – en gammel Juno seng, som hans søskende og mor har ligget i, da de var små.
Da vi skulle finde puslebord var det derfor helt oplagt, at lede efter puslebordet fra Sebra, som jo er i samme stil! Og det lykkedes at finde det brugt og med lidt kærlighed og en klat maling, blev det faktisk rigtig fint!
Ud over puslebordet har vi en lille hylde, som hænger over puslebordet. Her står vandbad, klude og lidt plejeprodukter.
Da vi ikke havde plads på badeværelset, så har det været nødvendigt for os at finde en nem løsning, så vi kunne bringe vandet ind til puslepladsen. Og vandbadet her fungerer helt fint for os. Hvis man placerer hylder over puslebordet, som vi har gjort det, så er det vigtigt at du tænker over, hvad der skal stå på hylden og hvilke type hylde det er.
Tænk over at der ikke står noget, som kan falde ned over din baby når i pusler. Og at du er tryg ved det enkelte set-up. Alternativt kan hylden sættes ved siden af puslebordet. Nu tænker du måske hvorfor vand og produkter ikke kan stå på puslebordet eller inden i skabet?
Som tidligere nævnt er alt skabspladsen på vores puslebord reserveret til bleer, indlæg, blepapir osv. Der findes rigtig mange løsninger i form af mindre kasser, kurve osv. som man kan bruge til at sætte ind på hylderne. Vores valg faldt på noget så sexet som køleskabskasser! Og ja det er de gennemsigtige kasser, som man for eksempel kan bruge til frugt og grønt.
Kassernes størrelse passede lige så der kunne stå tre kasser på hver hylde – altså 6 kasser i alt. Det er en super praktisk løsning for os, da man hurtigt kan få et overblik over beholdningen af de forskellige ting.
Vi bruger ikke så forfærdelig mange plejeprodukter. Derfor kan de få produkter, som vi bruger altså stå på hylden, ved siden af vandbadet. Det har været babyolie, naturpudder, en børste og en lille kam. Har du brug for mere plads til pleje produkter, så se om du ikke kan skabe lidt plads på hylderne i puslebordet.
Med vores ble-system skal vi af med to ting, når vi skifter – i hvert fald nogle gang. Vi skal for det første have smidt stofbleerne til vask. Det gælder både covers og indlæg. Hvis vi har brugt blepapir (som vi kun bruger på enkelte tidspunkter af døgnet), så skal det naturligvis ud som affald.
Derfor har vi to pedalspande, som fungerer som henholdsvis affaldsspand og vasketøjskurv. Vasketøjskurven står med en stor wetbag i, mens affaldsspanden står med en almindelig skraldepose. Jeg kan varmt anbefale at bruge en pedalspand, da det gør at du kan have begge hænder fri, når du pusler!
Det var altså den lille guide!
Husk at du kan hente en forsimplet liste til print, hvis du ønsker det! Har du gjort dig nogle geniale opdagelser, da du indrettede din pusleplads? så del det endelig med os!
Amning og de dyrebare dråber Brystets forberedelse til amning Brystet ændrer sig under graviditeten, hvor forberedelsen til amningen allerede starter. Denne udvikling er hormonelt betinget,
Pigmentforandringer i graviditeten Pigment-forandringer i graviditeten Pigmentforandringer i huden er et meget normalt fænomen for gravide, da det forekommer hos op til 90 %. Det
Fagpersoner, politikere, forskere og mødre, har så travlt med at guide gravide og nybagte mødre på vej. Det er højst sandsynligt venligt ment, som et forsøg på at skabe gode og sunde familier.
Fagpersoner, politikere, forskere og mødre, har så travlt med at guide gravide og nybagte mødre på vej. Det er højst sandsynligt venligt ment, som et forsøg på at skabe gode og sunde familier.
© Mama Mater 2023 | Skovvejen 33 4200 Slagelse - VAT No.: DK 40096086