Close

1-3 dages levering | Fri fragt ved køb over 499,- | 14 dages returret

Kort og godt om amning

Amning er naturligt, praktisk, økonomisk og så er det super godt for både mor og barn

Sundhedsstyrelsen anbefaler fuld amning af dit barn indtil det er 6 måneder, og delvis amning til 12 måneder eller længere.

Modermælken har en optimal ernæringssammensætning, som ændrer sig i takt med barnets behov og udvikling, og så har det en lang række helbredsmæssige fordele for både mor og barn. Herunder kan du læse hvilke fordele amning har for mor og barn.

Studier tyder på at amningens helbredsmæssige effekter hos barnet er:

Ser man på amningens helbredsmæssige effekter hos moderen, så tyder studier på, at amning nedsætter risikoen for:

Læs meget mere om amning og dets mange sundhedsmæssige effekter i Sundhedsstyrelsens håndbog om amning.

Blod, sved og tårer

Selvom amning er naturligt og godt, så er det ikke altid det bare kører som det skal. Amning kan kræve blod, sved og tårer. Det er nemlig ikke altid så let, som man måske skulle tro. Det kræver nemlig et samarbejde mellem mors bryst og barnets mund. Det hele skal passe sammen for at det kører optimalt. Amning kræver også viden, tålmodighed og så en god støtte fra ens partner. 

 

Spørg din sundhedsplejerske eller anden kompetent ammevejleder til råds, hvis du oplever udfordringer. Jordemoder Naja tager på hjemmebesøg på Sjælland og giver ammehjælp, men du er også velkommen til at give hende et kald, hvis du har spørgsmål eller brug for råd eller vejledning. Læs mere om hvad jordemoder Naja tilbyder her.

Produkter til amning

Se Mama Maters produkter til amning som kan hjælpe din amning på vej, hvis du oplever udfordringer eller bare ønsker at gøre din amning endnu mere bæredygtig.

 

Vi har bl.a. den super smarte brystpumpe fra Haakaa, som er simpel, skånsom og så kan den hjælpe din mælkeproduktion på rette vej samtidig med at du ammer på det andet bryst.

 

Vi har også vores genanvendelige ammeindlæg fra WeeCare, som kan gøre din amning endnu mere bæredygtig.

 

Rigtig god amning! <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bæredygtigt moderskab

Relaterede artikler

Amning og de dyrebare dråber

Amning og de dyrebare dråber

Amning og de dyrebare dråber Brystets forberedelse til amning Brystet ændrer sig under graviditeten, hvor forberedelsen til amningen allerede starter. Denne udvikling er hormonelt betinget,

Pigmentforandringer i graviditeten

Pigmentforandringer i graviditeten

Pigmentforandringer i graviditeten Pigment-forandringer i graviditeten Pigmentforandringer i huden er et meget normalt fænomen for gravide, da det forekommer hos op til 90 %. Det

Graviditetens informations-overload

Fagpersoner, politikere, forskere og mødre, har så travlt med at guide gravide og nybagte mødre på vej. Det er højst sandsynligt venligt ment, som et forsøg på at skabe gode og sunde familier.

Kvinder og stress

Kvindeliv, jordemoderliv og stress

Fagpersoner, politikere, forskere og mødre, har så travlt med at guide gravide og nybagte mødre på vej. Det er højst sandsynligt venligt ment, som et forsøg på at skabe gode og sunde familier.

Få bæredygtige nyheder i din indbakke!